Een derde van de jongeren zegt niet of nauwelijks rond te kunnen komen

get a grip sns 1.jpg

De SNS bank heeft opdracht gegeven om te onderzoeken tegen welke uitdagingen jongeren aanlopen in hun persoonlijke groei. 1.400 werkende jongeren tussen de 18 en 35 werden ondervraagd. Een derde van die jongeren geeft aan niet of nauwelijks rond te kunnen komen. Ook komt een deel van deze jongeren acuut in de problemen als het vaste inkomen wegvalt omdat zij geen financiële buffer hebben.

Volgens Marieke Tiesinga, Strategisch Adviseur Maatschappelijke Impact bij SNS, komen jongeren lastig uit deze situatie. Ruim de helft vraagt ook geen hulp bij financiële problemen. Een professionele helpende hand kan volgens Marieke voorkomen dat jongeren in een neerwaartse spiraal terecht komen.

Vanuit Humanitas Get a Grip zijn wij er voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij alle vragen over en ondersteuning bij financiële zaken. Jongeren kunnen gekoppeld worden aan een maatje die ondersteuning biedt bij bijvoorbeeld het overzicht krijgen over de administratie, maar ook kan leren hoe je het beste met je geld om kan gaan. Ook kan een maatje ondersteunen in het aanpakken van eventuele schulden én in het contact met andere organisaties.

Jongeren kunnen zich aanmelden via het speciale Get a Grip nummer: 06-57276017 of via www.gripopjemoney.nl

Meer weten over Get a Grip of vrijwilliger worden? Kijk dan hier voor meer informatie.

Wil je het volledige artikel van de Volkskrant lezen? Klik dan hier.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht