Amsterdam en Diemen

Dansen, lachen en eten

Op een onverwacht zonovergoten herfstdag verzamelden 80 ouderen uit Zuidoost zich in het Bijlmerparktheater.

De gasten werden ontvangen met een lekker drankje en voorzien van een naamsticker, dus de gesprekken kwamen snel op gang en de sfeer zat er gelijk al goed in.

Zij hadden zich opgegeven voor de Kom Erbij Eettafel in Zuidoost, een activiteit die georganiseerd was in de week tegen de eenzaamheid. Op het programma stond een dansvoorstelling van De Gouden Dans. Met hun passievolle Cubaanse moves kregen zij de zaal al snel mee, het duurde niet lang voordat de dansvloer gevuld was met stralende, zwierige stellen.

Na het dansen werd de middag voortgezet aan lange, kleurrijk gedekte tafels waar de 80 gasten genoten van een heerlijke lunch en van elkaars gezelschap. Er werd gelachen, gegeten en gedronken, nieuwe vriendschappen werden gesloten.

De middag was georganiseerd door Humanitas Amsterdam & Diemen onderdeel van Coalitie Erbij met behulp van vrijwilligers van Apple en GVB. Soortgelijke Eettafels worden door de hele stad georganiseerd, in de Week tegen de eenzaamheid. “Het brengt mensen echt bij elkaar”, aldus Alexandra van Huffelen, directeur GVB. ”Een prachtig, verbindend initiatief van Humanitas en Coalitie Erbij, en ik ben trots dat wij dat als GVB een klein steentje aan bij mogen dragen” aldus Van Huffelen die samen met Toon Borst – De Muntenman en Amsterdammer van het Jaar, een cheque aan de Coalitie Erbij Amsterdam mocht overhandigen.

Sander Venneman, teamleider GVB Metro was een van de vrijwilligers: “Geweldig om hun actieve herinneringen te horen van de vroegste jaren van de Amsterdamse Metro. Toen ze doorkregen dat we van GVB waren kwamen de verhalen goed op gang. Het liet mij zien hoe belangrijk onze metro is voor Amsterdam Zuidoost. Ook grappig om je te realiseren dat deze (soms hoog) bejaarde mensen toen allemaal zo rond de 30 a 40 jaar oud waren. Best cool!".

Ook Roos van de Poel en Jason Leerentveld, vrijwilligers, hebben een geweldige dag gehad. “Het was bijzonder om dit mee te maken, wat heb ik heb genoten van de mooie gesprekken met de gasten. ik zou het zo weer doen!” aldus Jason.

eettafel

Fotografie: Lucienne van der Mijle

Terug naar het nieuwsoverzicht