Nieuwe activiteit: gezinsmaatje na Blijf Groep

Gezinsmaatjes van Humanitas helpen moeders in het Oranje Huis met een nieuwe start

Humanitas Amsterdam en Diemen is in samenwerking met de Blijf Groep een nieuwe activiteit gestart. In het Oranje Huis van de Blijf Groep, gelegen naast de Hallen bij de Kinkerstraat in Amsterdam, wonen vrouwen die wegens huiselijk geweld hun huis hebben moeten ontvluchten. Humanitas koppelt vrijwillige gezinsmaatjes aan moeders die bij de Blijf Groep wonen en gaan verhuizen naar een eigen woning. Het is een grote stap voor deze moeders om vanuit de veilige omgeving van de Blijf Groep weer zelfstandig te gaan wonen. Gezinsmaatjes bieden vriendschappelijk contact, steun, praktische hulp en een luisterend oor aan moeders en hun kinderen in deze periode van verandering. De maatjes bezoeken de moeders wekelijks, eerst in het Oranjehuis en na de verhuizing bij moeder thuis.
Quote van een moeder die een gezinsmaatje heeft: “ik heb alles al die jaren in mijn eentje gedaan en nu is er eindelijk iemand voor mij, daar ben ik zo blij om!”
 

Zelf gezinsmaatje worden?

Wij zijn op zoek naar vrouwen met een positieve levenshouding, inlevingsvermogen en doorzettingskracht. Vrouwen die zich onbevooroordeeld in kunnen leven en geloven in de kracht van deze moeders. 
Bekijk hier de vacature. 
 
Voor meer informatie neem contact op met Sharifa Dia 0651422622 s.dia@humanitas.nl of
Lieke Metzemakers 0635122645 l.metzemakers@humanitas.nl
Terug naar het nieuwsoverzicht