Help jij iemand een halte verder in 2017?

Vliegensvlug beweeg je je door de stad: op weg naar werk, het café, naar huis, je familie of met vrienden naar de sportschool.

Voor veel Amsterdammers is dit niet zo vanzelfsprekend. Zij zijn bezig een nieuwe balans te vinden in hun leven. Eenzaamheid, financiële problemen, een druk gezin met opgroeiende kinderen… Soms moet zelfs een heel nieuw leven worden opgebouwd na een gewelddadige relatie of een verblijf in de gevangenis.

De vrijwilligers van Humanitas staan klaar om met deze mensen een halte op te reizen en te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe balans.  

Word jij ook maatje en maak jij het verschil voor een Amsterdammer in 2017? Jij kent immers de weg. Wij hopen dat jij ons team komt versterken!

We zoeken vrijwilligers voor meerdere projecten:

Vriendschappelijk Huisbezoek

Steeds meer Amsterdammers zijn eenzaam. Vrijwilligers van Humanitas bieden sociaal contact en helpen hen weer nieuwe contacten op te doen.

Thuisadministratie

Help je Martine haar financiële administratie weer op orde te krijgen? Meld je dan aan!

Gezonde Maatjes

Kinderen (6-14 jaar) met overgewicht/obesitas zoeken een maatje. Lijkt het je leuk om samen met een kind te gaan bewegen, gezonde recepten uit te proberen, talenten van het kind te ontdekken....? Dan zoeken wij jou!

Gezin in Balans

Gezin in Balans zoekt vrijwilligers voor ondersteuning van ouders en kinderen tijdens/na detentie. Ben je zelf vader of moeder of heb je affiniteit/ervaring met de opvoeding van kinderen? Misschien is vrijwilliger bij Gezin in Balans iets voor jou?

Preventief Huisbezoek ouderen Zeeburg

Luister jij graag naar ouderen? Je bezoekt eenmalig ouderen vanaf 75 jaar in Zeeburg. Je legt een preventief huisbezoek af en gaat in gesprek over het welzijn van de bewoners en luistert naar de (hulp)vragen die er bij hen leven.

Gezinsmaatje na Blijf Groep

Ondersteun moeders en kinderen die in de Blijf Groep wonen bij de overgang naar een eigen woning. Meld je aan als vrijwillig gezinsmaatje voor deze nieuwe activiteit welke is ontwikkeld door Humanitas in samenwerking met de Blijf Groep. 

Home-Start

We zoeken krachtige vrijwilligers voor prachtige ouders. Vind je het leuk en fijn om ouders te ondersteunen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Bij Humanitas Home-Start in Amsterdam Centrum, Nieuw-West en Oost steunen vrijwilligers met (levens-)ervaring ouders met jonge kinderen d.m.v. een luisterend oor en praktische hulp. 

Jeugdsupport

Dit project is er voor kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg of een andere vorm van hulpverlening.
Zin om kinderen en jongeren te helpen bouwen aan een positieve toekomst? Meld je dan aan!

Of wil je meer weten over Humanitas Amsterdam en Diemen? Kijk dan hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht