In Memoriam Meriam Jonkman

22 juli 1964 - 27 juni 2016

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze collega Meriam Jonkman. Zij was sinds een jaar ziek en heeft op 27 juni 2016 de strijd tegen haar ziekte moeten opgeven.

Meriam was sinds 1 januari 2007 werkzaam bij Humanitas, afdeling Amsterdam en Diemen. Nieuw-West en Oost waren de stadsdelen waar zij zich het meest voor heeft ingezet. Ze werkte graag voor ouderen en was vooral actief bij ons project Vriendschappelijk Huisbezoek. Vele jaren werkte ze nauw samen met de vrijwillig coördinatoren van Vriendschappelijk Huisbezoek. Daarbij had ze veel plezier in het begeleiden van stagiaires van de opleidingen Toegepaste Psychologie en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van de Hogeschool van Amsterdam.

Ze gaf de basistrainingen aan nieuwe vrijwilligers en verzorgde de themabijeenkomsten voor de vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek. Meriam zette zich binnen het thema Eenzaamheid ook in voor de activiteit Ziekenhuisbegeleiding. Een taak die haar goed lag was het promoten van Humanitas, o.a. door het bezoeken van informatiemarkten maar ook door actief met folders van Humanitas op pad te gaan. Meriam was sinds begin 2012 ook bedrijfshulpverlener.

Meriam was een harde werker met een praktische inslag. ‘Afspraak is afspraak' was haar slogan. Ze hield van regelen en stond altijd klaar om deelnemers, vrijwilligers en verwijzers telefonisch te woord te staan. Collega’s konden altijd op haar rekenen. Door de jaren heen vonden veel veranderingen plaats binnen het team waaraan zij zich goed aanpaste.

Tot het laatste moment heeft Meriam doorgewerkt; ze wilde graag haar werk goed afronden. We vinden het fijn dat collega’s en betrokken vrijwilligers nog de gelegenheid hebben gekregen om op een persoonlijke wijze afscheid van haar te nemen.

We zijn dankbaar voor haar inzet en zullen haar missen als collega.  

 

Terug naar het nieuwsoverzicht