Jongeren in rouw online groep

Op 11 juni start Jongeren in rouw met 5 online bijeenkomsten. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek. Kijk hier voor meer informatie over Jongeren in Rouw.

Onze ervaring is dat de meeste jongeren aanvankelijk niet in een groep willen, maar als ze eenmaal de stap gezet hebben, hier erg blij mee zijn. Het vraagt dus soms wat overredingskracht ;-). 

Goed om te weten wat dit betreft is, dat we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek (online momenteel) afspreken. De jongere maakt vervolgens zelf de keuze om al dan niet aan de groep deel te nemen. 

We werken in de groep met de methodiek van Riet Fiddelaers-Jaspers. Centraal staat hierbij (h)erkenning van het verlies. Ook is er aandacht voor psycho-educatie over rouw, omgaan met gevoelens en reacties van anderen, het onder ogen zien van de realiteit van het verlies en het weer oppakken van het leven met die ander in je hart.

Naast de groep bieden wij ook: 1-3 coachingsgesprekken met een professional, begeleiding m.b.v. een online module over rouw, contact met een maatje (vrijwilliger) en WhatsApp-contact. Meer informatie over ons project is te vinden op:

www.jeugdpreventieamsterdam.nl of 

www.humanitas.nl/afdeling/amsterdam_en_diemen/Wat-we-doen/humanitas-jongeren-in-rouw/ 

Terug naar het nieuwsoverzicht