Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren tussen 16-27 jaar

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar dan kan je vrijwilliger worden bij Humanitas Maatschappelijk Diensttijd (MDT).

Als je nog een stageplek zoekt, je talenten wilt ontwikkelen en wat terug wilt doen voor de maatschappij.

Jij maakt het verschil

Waarom zou je vrijwilliger worden?

Er zijn te veel redenen om op te noemen. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat jij zo je steentje bijdraagt aan een betere samenleving. Je kunt namelijk écht iets voor een ander betekenen. En je gaat merken hoe ongelooflijk fijn dat is. Hoeveel tijd je erin steekt bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Als jonge vrijwilliger breng jij bovendien veel waardevolle kennis mee naar Humanitas. Wij leren maar al te graag van je. Ook fijn is dat je als vrijwilliger meteen kosteloos lid bent van onze vereniging. En daar zitten heel veel leuke voordelen aan vast. Dus als Humanitas de volgende keer iets leuks organiseert dan ben jij van de partij. Daarnaast bieden we je een gratis talentenscan aan en krijg je na je Maatschappelijke Diensttijd een aanbeveling op LinkedIn. Goed voor je CV en verdere loopbaan.

Als jonge vrijwilliger breng jij veel waardevolle kennis mee.

Wat kan je bij ons allemaal doen?
  • Maatje zijn van iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Je spreekt dan één keer per week af met iemand die bijvoorbeeld meer sociale contacten wil opdoen.  
  • Helpen bij het organiseren van evenementen, zoals bijvoorbeeld het van de grond trekken van een feest voor alle vrijwilligers.
  • Lid worden van ons jongerenpanel. Dan denk je mee over belangrijke onderwerpen.  Bijvoorbeeld hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen werven. En hoe we die betrokken en enthousiast houden. Je bent immers ervaringsdeskundige!
  • Lid worden van ons Mediateam. Juist hier hebben we heel hard jonge mensen nodig! Het Mediateam maakt namelijk content voor onze social media kanalen. Denk aan pics, blogs, vlogs, verhalen, animaties en infographics. Misschien weet jij wel hoe we aan meer jonge volgers kunnen komen.
  • Het bedenken van goeie ideeën voor een nieuw project. En als dat project ook echt van de grond komt mag je ons helpen om het op te zetten. Je bent dan van A tot Z betrokken.
Wat krijg je ervoor terug?

Behalve dat je hele bijzondere mensen gaat ontmoeten en écht bijdraagt aan een betere samenleving is het ook mogelijk om stage-uren te schrijven. Uiteraard geven wij je passende training en goede begeleiding. Aan het einde van een geslaagd MDT-project schrijven we een mooie aanbeveling voor je. 

Je bent van A tot Z betrokken.

Make a Difference Today!
MDT maakt onderdeel uit van Doe Mee met MDT

Klik hier voor een link naar onze website voor Jongeren

Terug naar het nieuwsoverzicht