Week tegen Eenzaamheid

In de week van 22 september tot en met 1 oktober wordt de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd door Coalitie Erbij, een samenwerkingsverband van acht kernleden waaronder Humanitas.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt Coalitie Erbij aandacht voor dit probleem en organiseert diverse activiteiten om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. Thema van de Week tegen Eenzaamheid is dit jaar: ‘Kom erbij & verbind’.

De week wordt geopend met het Lieve Amsterdammer Festival waar de aftrap van de lieve Amsterdammer kaartenactie plaatsvindt. Met deze kaartenactie kan je een Amsterdammer die je een warm hart toedraagt een kaart sturen. De kaarten zijn vanaf half september verkrijgbaar bij alle stadsdeelkantoren, in de filialen van Coffee Company en de centrale bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie over Lieve Amsterdammer.

Humanitas afdeling Amsterdam en Diemen organiseert meerdere eettafels met als doel ontmoeting en verbinding. In stadsdelen Oost en Nieuw West vinden drie lunches voor 65 plussers plaats en in stadsdeel Zuid Oost wordt een buffet verzorgd voor buurtbewoners.

Kijk hier voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht