Amsterdam en Diemen

Vacature Vrijwillig Coördinator Thuisadministratie in diverse stadsdelen

Wat is het ongeveer?

Kees is 56, werkloos en opent door alle stress zijn post niet meer. Hij heeft veel capaciteiten maar is door de vele afwijzingen zijn zelfvertrouwen aan het verliezen. Dat zegt ie overigens niet. Er verschijnen steeds meer deurwaardersbrieven…

Denk jij te weten wat Kees nodig heeft? Wie van je vrijwilligers hem het beste kan ondersteunen en op welke manier? En ben je goed in staat dat traject van een afstand te volgen en te begeleiden? Dan ben jij een perfecte vrijwillig coördinator Thuisadministratie!

Wat doe je precies?

Vóór je intakegesprek haal je al informatie bij de verwijzer. Tijdens de intake stel je samen met Kees vast wat er precies nodig is, wat hij wil bereiken en op welke manier dat moet gaan. Al bij het afscheid nemen zie je voor je welke vrijwilliger Kees het beste kan helpen. Nadat deze aan de slag is gegaan check je regelmatig bij Kees en bij de vrijwilliger hoe het gaat. Ook tijdens de driemaandelijkse groepsbijeenkomsten van alle vrijwilligers hoor je over de voortgang van het traject en laat je anderen meedenken en -praten. Als je een probleem signaleert waar je niet zelf uitkomt weet je aan de juiste bellen te trekken, en in het zeswekelijkse coördinatorenoverleg vertegenwoordig je je stadsdeel, je vrijwilligers en je deelnemers.

Wat heb jij in huis?

Vanuit de visie van Humanitas voel jij haarfijn aan dat Kees een vrijwilliger nodig heeft die hem op een positieve manier benadert en hem stapje voor stapje vertrouwen geeft de brieven open te gaan maken. Je weet precies welke vrijwilliger hiervoor geschikt is en die heb je dan ook al snel enthousiast. Je maakt met Kees en met de vrijwilliger afspraken over de aanpak. In het registratiesysteem en door warm en effectief persoonlijk contact weet jij gedurende het traject dat er op een prettige manier voortgang is. Die ene keer dat het even niet lekker loopt weet je hoe je dat snel en respectvol oplost. Indien nodig weet je van wie je hulp kan inroepen en doe je dat ook.

Wat biedt Humanitas?

Na een half jaar meldt de vrijwilliger dat Kees en hij wel zo’n beetje klaar zijn. Alle post is gesorteerd en zit in mappen, de achterstanden zijn zo goed als ingelopen en belangrijker: Kees opent zelf twee keer per week zijn post weer en durft indien nodig ook zelf de telefoon te pakken. Bij het afsluitende telefoongesprek dat je met Kees voert, hoor je niet alleen in woorden maar ook in zijn toon dat Kees een stuk steviger in zijn schoenen staat en het niet zo snel meer zal laten aankomen op deurwaardersbrieven! Tevreden sluit je het dossier af.

Eigenlijk is dat het belangrijkste dat we bieden: de mogelijkheid om mensen die het even lastig hebben te helpen met jouw kennis en vaardigheden. En dat geeft een heel goed gevoel! Maar je doet ook waardevolle ervaring op en dat kan mooi zijn voor je CV. Uiteraard ga je goed getraind en begeleid op pad en worden eventuele onkosten vergoed. Tot slot maak je onderdeel uit van een betrokken en enthousiaste vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer.

Wanneer en hoe veel uur?

Je werkt in je stadsdeel samen met een collega-coördinator en samen verdeel je het werk. Je spendeert ongeveer 8 uur per week aan deze activiteiten. De werktijden zijn flexibel en in overleg. We vinden het belangrijk dat je minimaal 1 jaar beschikbaar bent.

Wat is de procedure?

We nodigen je graag uit om een korte motivatie en c.v. aan ons te sturen per mail. In een persoonlijk gesprek licht de coördinator het project toe en kijken we of het werk bij je past. Hierna volgt een tweede gesprek met de projectcoördinator en het bestuurslid. Wij vragen verder aan al onze vrijwilligers om een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. We helpen je met de aanvraag.

Mail je brief en c.v. aan:

Voor de stadsdelen West, Centrum, Zuid en Nieuw West: Edgar Senne, e.senne@humanitas.nl

Voor de stadsdelen Oost, Noord en Diemen: Jeanette Suriel, j.suriel@humanitas.nl

Meer weten over onze activiteit Thuisadministratie?

 

Terug naar overzicht