Amsterdam en Diemen

Vacature vrijwilliger Grip op je Geld inloopspreekuur in het Oranjehuis van de Blijf Groep

Gezocht: Vrijwilliger Grip op je Geld in Oranje Huis in Amsterdam West 

Elke dinsdag van 9:30 tot 12:30 uur 

Het Oranjehuis van de Blijf Groep is in Amsterdam de plek voor vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld en daarvoor opvang nodig hebben. Zij wonen in het Oranjehuis en krijgen ook hulp en ondersteuning om hun leven opnieuw op te bouwen. De vrouwen hebben veel vragen over allerlei administratieve zaken, zoals het aanvragen van een DigiD, het bellen met instanties enz. Daarom is sinds 2016 een inloopproject  met een sociaal raadsvrouw in huis gestart waar de vrouwen terecht kunnen met al dit soort vragen.

Korte taakomschrijving

Grip op je Geld in het Oranje Huis is er voor iedereen uit het Oranje Huis met vragen over zaken zoals het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van toeslagen en het bellen naar instanties. Een sociaal raadsvrouw helpt samen met de vrijwilligers de bezoekers van de inloop met hun vragen. Deze vragen worden veelal in overleg met maatschappelijk werk opgesteld. Na de intake met de sociaal raadsvrouw wordt gekeken welk teamlid de vraag het beste kan oppakken. Na afloop van de inloop worden de vragen nabesproken.

Je vormt een team met een sociaal raadsvrouw en nog een andere vrijwilliger. Naast ondersteuning  motiveer je mensen om allerlei administratie en regelzaken op te pakken. Je verlaagt hiermee de drempel naar allerlei instanties.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Voor dit project zoeken wij vrijwilligers voor de dinsdagochtend van 9:30 tot 12:30 uur die een luisterend oor hebben en om kunnen gaan met mensen van verschillende culturen. Het is belangrijk dat je afstand kunt bewaren en tegelijk een open houding hebt. Je moet zorgvuldig kunnen werken en altijd  rekening houden met de veiligheid van cliënt. Enige kijk op administratieve en financiële zaken is een pré in deze functie. Je wordt getraind en begeleid. Je bent minimaal een jaar beschikbaar.

Kom jij ons helpen?

Neem contact op met Humanitas Amsterdam en Diemen door je CV en een korte motivatie te sturen naar e.senne@humanitas.nl.

Kijk hier voor meer informatie over Grip op je Geld

Terug naar overzicht