Amsterdam en Diemen

Vrijwilliger intakes Thuisadministratie, stadsdeel West en Nieuw West

Korte omschrijving:
Je bent verantwoordelijk voor kwalitatief goede intakes met nieuwe deelnemers, een adequate formulering van de hulpvraag en heldere verslaglegging richting de coördinator.

Uitgebreide taakomschrijving:
Je voert intakegesprekken met alle nieuwe deelnemers Thuisadministratie. Hierin krijg jij helder wat de precieze situatie is en wat exact de hulpvraag is. Je vraagt goed door over onderwerpen als motivatie en eigen aandeel in de oplossing en je weet de kernwaarden en uitgangspunten van Humanitas goed toe te passen op de situatie. Ook bepaal je vervolgens of wij iemand door de inzet van een vrijwilliger kunnen ondersteunen en waaraan de vrijwilliger zou moeten voldoen/welke vrijwilliger er goed past bij deze deelnemer en deze hulpvraag. Je zorgt voor een zeer uitgebreid en helder schriftelijk intakeverslag waarmee de coördinator de koppeling verder kan oppakken. Indien nodig ben je bereid het mondeling toe te lichten.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Affiniteit met waarden en visie van Humanitas

  • Kennis van en affiniteit met thuisadministratie, schulden, budgetteren

  • Goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen.

  • Problemen kunnen signaleren en door kunnen verwijzen

  • Grenzen stellen, geduldig, empathie

  • Kennis van de sociale kaart

  • Uitstekende schriftelijke vaardigheden

  • Je bent minimaal een jaar beschikbaar

Humanitas biedt:
Je krijgt diverse uitgebreide trainingen. Je wordt begeleid door een van de projectcoördinatoren van afdeling Amsterdam en Diemen. Je gaat aan de slag in een leuke vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer. En uiteraard levert het werkervaring op, veel inzichten en nieuwe netwerken.

Werktijden:
Ongeveer 4 uur per week, werktijden zijn flexibel, en in overleg.

Hoe kom ik in aanmerking?
Je bent minimaal een jaar beschikbaar gedurende ongeveer 4 uur per week.  We nodigen je graag uit om je C.V. aan ons te sturen, met je motivatie. In twee persoonlijke gesprekken lichten we het project  toe en kijken we of het werk bij je past.

Terug naar overzicht