Amsterdam en Diemen

Vrijwillig Coördinator Steun bij Rouw

Korte omschrijving Je bent de spil tussen de deelnemers aan de projecten Steun bij Rouw, de lotgenotengroepen van Humanitas en de vrijwilligers Steun bij Rouw.

Uitgebreide taakomschrijving Je bent verantwoordelijk voor de intakegesprekken met de deelnemers waarin je de hulpvraag formuleert en de motivatie van de deelnemer goed in kaart brengt. Vervolgens zoek je een passende vrijwilliger en je volgt het traject actief via het registratiesysteem en middels telefonisch contact met deelnemer en vrijwilliger.

Je bent de steun en toeverlaat voor de vrijwilliger gedurende het traject en je organiseert enkele keren per jaar een groepsbijeenkomst voor de vrijwilligers. Je hebt daarnaast regelmatig contact met de projectcoördinator over de voortgang.

Regelmatig is er overleg met de coördinatoren op kantoor Amsterdam, waarbij we allerhande zaken rondom het project met elkaar bespreken.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Affiniteit met waarden en visie van Humanitas

  • Kennis van en affiniteit met eenzaamheid en ouderen en kwetsbare doelgroepen

  • Organisatorische kwaliteiten

  • Goed kunnen luisteren, coachende vaardigheden, mensen kunnen enthousiasmeren en binden, kunnen omgaan met feedback

  • Problemen kunnen signaleren en door kunnen verwijzen

  • Grenzen stellen, geduldig, empathie

  • Kennis van de sociale kaart

  • Zowel in een team als zelfstandig kunnen werken

Humanitas biedt Je start met een introductietraining, en daarna volg je een training voor coördinatoren. Daarnaast zijn er diverse themabijeenkomsten, en uitwisselingsbijeenkomsten. Je wordt begeleid door een van de projectcoördinatoren van afdeling Amsterdam. Je gaat aan de slag in een leuke vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer. En uiteraard levert het werkervaring op, veel inzichten en nieuwe netwerken.

Werktijden Ongeveer 8 uur per week, werktijden zijn flexibel, en in overleg.

Hoe kom ik in aanmerking? Je bent minimaal een jaar beschikbaar gedurende ongeveer  8 uur per week.  We nodigen je graag uit om je C.V. aan ons te sturen, met je motivatie. In twee persoonlijke gesprekken lichten we het project  toe en kijken we of het werk bij je past.

Interesse of meer informatie? Mail of bel naar Mireille van Gils, m.vangils@humanitas.nl 06-51783984

Flyer_Steun_bij_rouw_vrijwilligers_Adam.pdf Flyer_Steun_bij_rouw-vrijwilligers_Adam
Flyer_Steun_bij_rouw-vrijwilligers_Adam Download ‘Flyer_Steun_bij_rouw_vrijwilligers_Adam.pdf’: /siteassets/locaties/amsterdam-en-diemen/rouw-en-verlies/flyer_steun_bij_rouw_vrijwilligers_adam.pdf

Aanmelden en informatie:

E-mail: m.vangils@humanitas.nl

Telefoon: 020-773 65 42

Coördinator: Mireille van Gils

Steun_bij_Rouw_Adam_4_pg.pdf Steun_bij_Rouw_Adam_4_pg
Steun_bij_Rouw_Adam_4_pg Download ‘Steun_bij_Rouw_Adam_4_pg.pdf’: /siteassets/locaties/amsterdam-en-diemen/rouw-en-verlies/steun_bij_rouw_adam_4_pg.pdf
Terug naar overzicht