Afname vragenlijst 75+

Je bezoekt eenmalig ouderen vanaf 75 jaar in Zeeburg – Stadsdeel Oost. Je legt een huisbezoek af,  je gaat een gesprek aan over de behoefte en wensen van de bewoners en luistert naar de (hulp)vragen die er bij hen leven. De bewoners zijn van te voren over dit bezoek benaderd en hebben laten weten dat zij daar belangstelling voor hebben.

De vrijwilliger komt bij de bewoner thuis en neemt met hen een vragenlijst door waarin geïnventariseerd wordt wat de behoefte en wensen van de bewoner zijn. De vrijwilliger heeft een map mee met informatie folders over allerlei voorzieningen voor ouderen in Zeeburg. Indien nodig wordt de bewoner doorverwezen. De Humanitas coördinator van dit Onderzoek ondersteunt en begeleidt de vrijwilliger.

WAT BIED JIJ?

Goed Nederlands sprekend. Goede sociale vaardigheden; interesse hebben en aan kunnen sluiten bij ouderen. Kennis van zorg en welzijn en van de sociale kaart is een voordeel. Zelfstandig kunnen werken.

WAT BIEDEN WIJ?

Scholing en begeleiding, reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer. De vrijwilligers kunnen voor vragen en problemen terugvallen op de coördinator van het project. De afdeling organiseert regelmatig (thema) bijeenkomsten voor vrijwilligers.

WAT MAAKT HET WERK DE MOEITE WAARD?

Je kunt je tijd zelf indelen. Je gaat in gesprek met ouderen en komt veel te weten over hun leefwereld, hun behoeften en hun vragen. Vaak kan je hen verder helpen, bijvoorbeeld door hen te wijzen op organisaties en activiteiten voor ouderen in de wijk. De bewoners vinden het fijn dat er iemand langs komt die aandacht voor hen heeft.

WERKTIJDEN

Je maakt zelf afspraken wanneer je de bezoeken doet met de bewoners. De meeste bewoners willen overdag door de week bezoek.

AANNAME PROCEDURE

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de coördinator. Daarna wordt de vrijwilliger geschoold en ingewerkt.

MEER INFORMATIE/AANMELDING

Neem contact op met de coördinator van dit project:

Agda van Heeringen / a.vanheeringen@humanitas.nl / 06-5118893

Terug naar overzicht