Jubileum Homestart+

Het lijkt als de dag van gisteren, maar het is toch alweer 5 jaar geleden dat Humanitas Homestart+ begon met het ondersteunen van gezinnen met kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar.

Deze ondersteuning gebeurt door  vrijwilligers, die wekelijks naar  gezinnen gaan die even een steuntje  nodig hebben.

Dinsdag 29 november was er een klein feestje voor de vrijwilligers, samenwerkingspartners en anderen. De voorzitter van de afdeling Humanitas  Apeldoorn ,  Harry Stoffels,  complimenteerde de vrijwilligers voor hun grote inzet. Zonder deze vrijwilligers was het niet mogelijk geweest om ruim 50 gezinnen jaarlijks steun te geven. De gemeente  bij monde van Jessica Hoogeland gaf aan dat deze manier van ondersteuning goed en fijn is voor gezinnen. Monique  van  Haperen, manager bij het Centrum voor Jeugd en Gezin,  vertelde dat het een grote meerwaarde heeft  en dat  Home-Start + en het CJG nog nieuwe stappen kunnen maken in de toekomst.

De aanwezigen kregen 2 interessante lezingen  te horen. De eerste ging over “Eenzaamheid”, Arie Ouwekerk van Coalitie Erbij vertelde dat ook jongeren eenzaam kunnen zijn maar dat die dit niet vertellen want dat is niet cool. De tweede lezing van Mirte Loeffen van de afdeling Humanitas Apeldoorn en adviseur bij  Seinpost sloot hier mooi op aan met  “Netwerkstrategieën “. Hierin was het belangrijke onderwerp “ Home-Start + kan de gezinnen en kinderen nog beter ondersteunen door Sherlock Holmes te zijn”.

De complimenten en de adviezen nemen we mee in de toekomst. Want wij,  de gemeente Apeldoorn  en het CJG  hebben het goed voor elkaar!

Mensen die meer willen weten,  kunnen contact opnemen met Diana van de Pol 06-303 900 82 of mailen:  hsplus.apeldoorn@home-start.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht