Donatie € 250 Levensboek door Univé Apeldoorn

APELDOORN – Univé Apeldoorn heeft het levensboek van Humanitas afdeling Apeldoorn gesponsord met een bedrag van € 250, - Bij dit project maken vrijwilligers een levensboek met iemand die een bijzondere, persoonlijke ervaring heeft. 

Vrijwilliger werkt verhaal uit
De vrijwilliger komt eens per 14 dagen langs om te luisteren, te praten en samen met de hoofdpersoon de geschiedenis te structureren tot een verhaal. Om de week werkt de vrijwilliger het verhaal uit tot uiteindelijk de oplevering van een heus boek.

Iets tastbaars maken
“Dit project spreekt mij erg aan”, vertelt teamleider Jurrien Klinckenberg van Univé Apeldoorn. “Door levensverhalen aan het papier toe te vertrouwen maak je iets tastbaars, dat blijvend is. Zowel tijdens het maken van een levensboek als wanneer het klaar is heb je letterlijk gespreksonderwerpen”

Verwijzen naar Humanitas
Klinckenberg: “Als verzekeraar doen we meer dan het sluiten van polissen. We staan in de samenleving en met onze Stichting Voor Elkaar willen wij daarin onze bijdrage leveren. In de contacten met onze verzekerden horen we bijzondere verhalen. Voortaan kunnen we deze mensen doorverwijzen naar het levensboekproject van Humanitas afdeling Apeldoorn. Zo kunnen we echt iets voor elkaar betekenen.”

Ook een levensboek maken?
Ben je geïnteresseerd geraakt in dit mooie project? Kijk dat eens op:  https://www.humanitas.nl/afdeling/apeldoorn/wat-we-doen/levensboek 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht