Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan Humanitas

We mogen het wereldkundig maken: Hare Majesteit Koningin Máxima bracht woensdagmiddag 19 mei een digitaal werkbezoek aan vereniging Humanitas. Ze maakt kennis met deelnemers en vrijwilligers van Get a Grip, Tandem, Match en Maatschappelijke begeleiding nieuwkomers.

We zijn enorm vereerd met Koningin Máxima’s werkbezoek. De interesse die ze toont in wat de vrijwilligers beweegt en hoe deelnemers de hulp van Humanitas ervaren, is een kroon op ons jubileumjaar.

Financiële hulp aan jongeren

Het online werkbezoek zal worden begeleid door collega Jacqueline Kremer en start met een gesprek over het programma Get a Grip. In dit programma helpen vrijwilligers jongeren financiële problemen te voorkomen door bijvoorbeeld het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven, ondersteuning te bieden bij het aanvragen van toeslagen en te begeleiden bij het maken van een budgetplan. Koningin Máxima maakt kennis met deelnemers en hun vrijwilligers uit Almere.

Gelijkwaardig en ondersteunend contact

Vervolgens gaat Koningin Máxima in gesprek met ouderen en vrijwilligers die betrokken zijn bij het maatjesproject Humanitas Tandem Lansingerland. Om te voorkomen dat deelnemers in een isolement komen, helpen vrijwilligers de deelnemers om weer activiteiten te ondernemen en zelf sociale contacten op te bouwen. 

Een maatje voor jongeren

Hierna vertellen twee jongeren en hun maatjes over hun ervaringen met Match. Bij dit project van Humanitas Rivierenland worden jongeren die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben op een laagdrempelige manier geholpen met bijvoorbeeld het leggen van contacten met anderen en bij lastige situaties thuis of op school.

Inburgeren in Nederland

Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek met twee deelnemers die maatschappelijke begeleiding krijgen bij hun inburgering in Nederland. Het gesprek is samen met vrijwilligers en een coördinator van afdeling Midden-Groningen. 

Uiteraard krijg je van ons een verslag van de middag, waarop we ons enorm verheugen.

Terug naar het nieuwsoverzicht