Monuta Apeldoorn doneert € 500 voor levensboek Humanitas

APELDOORN – Monuta Apeldoorn heeft het levensboek van Humanitas afdeling Apeldoorn gesponsord met een bedrag van € 500.  Bij dit project maken vrijwilligers een levensboek met iemand die een bijzondere, persoonlijke geschiedenis heeft. 

Vrijwilliger werkt verhaal uit
De vrijwilliger komt eens per 14 dagen langs om te luisteren, te praten en samen met de hoofdpersoon de geschiedenis te structureren tot een verhaal. Om de week werkt de vrijwilliger het verhaal uit in de afgesproken vorm, zoals een boek, een magazine of fotocollage.

Iets blijvends nalaten
“Dit project spreek mij erg aan”, vertelt manager Chantal Linnenbank van Monuta Apeldoorn. “Door levensverhalen op te tekenen, kun je iets nalaten aan je gezin en de gemeenschap. Het is iets dat blijvende waarde heeft. Ook is het op een bepaalde manier verbonden aan onze branche. Tijdens afscheidsdiensten vertellen we immers ook het levensverhaal van de overleden dierbare.”

Verwijzen naar Humanitas
Linnenbank: “Als uitvaartverzorger doen we meer dan enkel het verzorgen van een uitvaart. Wanneer iemand graag vooraf zijn uitvaart wil regelen, komen we langs om dit door te nemen. Vaak horen we dan bijzondere verhalen. Voortaan kunnen we deze mensen doorverwijzen naar het levensboekproject van Humanitas afdeling Apeldoorn. Zo kunnen we echt iets voor elkaar betekenen.”

Meer informatie
Wie ook graag vooraf de mogelijkheden rondom een uitvaart wil bespreken, kan kijken op www.monuta.nl/apeldoorn. Meer informatie over het project is te vinden op https://www.humanitas.nl/afdeling/apeldoorn/wat-we-doen/levensboek

Terug naar het nieuwsoverzicht