Over ons

Humanitas vindt dat ieder mens recht heeft op een volwaardig bestaan, waarin jij je onderdeel kunt voelen van de samenleving, en daarin tot je recht kunt komen.

Wij vinden het belangrijk dat je de regie hebt over je eigen leven en verantwoordelijkheid neemt voor elkaar. Samenleven op basis van gelijkwaardigheid. Dat is ook hoe wij werken. Vrijwilligers ondersteunen alleen waar nodig en staan naast de mensen die ze bijstaan, nooit erboven.

Wij werken altijd vraaggericht: Wij kijken naar wat er leeft in de maatschappij en passen onze activiteiten daarop aan.

Zodat mensen precies krijgen waar ze op dat moment behoefte aan hebben.

Onze vrijwilligers zijn het hart van de organisatie. Zij helpen mensen weer op weg. Mensen die het even niet in hun eentje redden. In Apeldoorn is Humanitas actief met 70 vrijwilligers in 4 op zich staande ondersteuningsprojecten:

  • Thuisadministratie (overzicht)
  • Begeleide omgangsregeling (echtscheiding)
  • Home-Start+ (opvoeding)
  • Inhuis (steungezinnen)
  • Levensboek (erkenning)

Onderzoek laat zien dat steun van een vrijwilliger preventief werkt, waardoor er minder aanspraak gedaan wordt op professionele hulpverlening. Elke vrijwilliger krijgt een opleiding, zodat we als Humanitas ondersteuning op maat kunnen bieden.

Al onze activiteiten zijn gratis. Dankzij de bijdragen van onze donateurs en leden financieren we onze activiteiten en de opleiding, begeleiding en bijscholing van de vrijwilligers.

Wil je meer informatie over wat Humanitas voor jou kan betekenen of wil jij juist iets doen? Neem gerust contact met ons op:

e-mail: apeldoorn@humanitas.nl