Apeldoorn

Begeleide Omgangsregeling

Ben je gescheiden en lukt het niet om goede afspraken te maken over een omgangsregeling voor de kinderen? Wij helpen jou en je ex-partner graag weer verder.

Beide ouders willen het beste voor hun kinderen, ook wanneer ze gaan scheiden. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding. Want een kind heeft recht op contact met jullie allebei.

Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders.

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Bij de eerste contacten – op een neutrale locatie – heeft de uitwonende ouder apart contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden en vrijwilligers houden geen dossier bij.