InHuis

Soms zit alles tegen, problemen stapelen zich op in een gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets gebeuren en de emmer stroomt over. Steungezinnen van InHuis vangen een dag(deel) per periode één of meerdere kinderen van zo’n gezin op.

Ieder gezin heeft wel eens tijden waarin het niet allemaal op rolletjes loopt. Maar als de problemen zich opstapelen, de emmer dreigt over te stromen en het lukt niet meer om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te bestedend, dan kan je wel wat hulp gebruiken. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het netwerk ook overbelast is, kan je een beroep doen op InHuis Steungezinnen.

Ook jongeren en jong volwassenen die geen eigen netwerk hebben en al jong zelfstandig gegaan zijn, maar wel een vaste terugkombasis nodig hebben, kunnen een beroep doen op InHuis Steungezinnen. Even een plekje waar je terecht kunt voor een kopje koffie, om je verhaal te delen, vragen te stellen.

Steungezinnen zijn betrokken en bevlogen vrijwilligers (Apeldoornse ouders, paren, alleenstaanden) die kinderen en jongeren uit andere gezinnen een dag(deel) opvangen, waardoor ouders letterlijk weer even op adem kunnen komen. Door deze vrijwillige inzet van InHuis Steungezinnen kunnen we iets doen voordat de problemen toenemen.

Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) of jongeren die geen netwerk hebben (vraagjongere) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen).

Belangrijke kenmerken passend bij de inzet van steungezinnen zijn; vrijwilligheid en maatwerk.

Zowel vraaggezin of jongere als het steungezin willen deze ondersteuning aangaan

Iedere situatie is uniek, ieder vraag om ondersteuning is uniek. Ook de wensen en mogelijkheden van een steungezin zijn uniek. Daarom is maatwerk van groot belang.

Humanitas & Stimenz werken samen met het project InHuis

U kunt steungezin worden door een dag of dagdeel per week of maand een kind van (zwaar) belaste ouders zonder sociaal netwerk op te vangen. Het kind krijgt bij u rust, veiligheid en gezelligheid. Zo lang als het nodig is. De ouders blijven verantwoordelijk voor het kind.

Wilt u steun bieden aan een ander gezin? Neem dan contact op met InHuis (06 5110 4998) of via emailadres inhuis@stimenz.nl 
Humanitas en Stimenz doen samen de coördinatie van steungezinnen. 

Lees ook meer informatie op de site van de gemeente:
www.apeldoorn.nl/inhuis