Assen

Wat we doen

Levensboek

Uw levensverhaal, vastgelegd in een boek voor uzelf of om ze te delen met uw familie en/of vrienden. U zou wel willen, maar weet niet goed waar te beginnen? Een vrijwilliger van Humanitas kan u helpen om van uw levensverhaal een levensboek te maken!

Maatjesproject Assen

Psychische of psychiatrische problemen maken onzeker, of eenzaam. Humanitas Maatjes  helpt jou. We brengen je in contact met een maatje dat jou begrijpt, waarmee je uitstapjes maakt, of kunt praten. Alles om jou het plezier in contact en vriendschap met anderen terug te geven.

Eenzaamheid

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Bezoekregeling gedetineerden

Vrijwilligers bezoeken gedetineerden en zijn actief met onderwijs geven.  In de justitiële inrichting Esserheem in Veenhuizen zijn lang- en ISD-gedetineerden geplaatst. Sommigen van hen krijgen weinig of geen bezoek terwijl ze daar wel grote behoefte aan hebben. 

Vriendschapskring voor autisten

Soosjetijd is een vriendschapskring voor jong volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis [ASS]. Waar je niets hoeft uit te leggen, maar waar vriendschap en hulp voorop staan. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen; activiteiten waarbij jij leuke mensen ontmoet.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

BOR

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Steun bij Verlies

Verlies kan grote invloed hebben op je dagelijks leven. Steun Bij Verlies luistert. Hulp vragen is niet eenvoudig, maar soms zijn de moeilijk begaanbare paden de moeite waard om in te gaan. Informeer naar individuele begeleiding of de lotgenotengroep. advertentie.

van Arts tot Ziekenhuis

Een bezoekje aan een arts of apotheek kan best spannend zijn. Vraag dan om Begeleiding Artsenbezoek. Een vrijwilliger gaat mee en is jouw tweede paar ogen en oren. En na afloop bespreken we samen de gekregen informatie. We kunnen ook voorafgaand aan ‘t bezoek al meedenken en wat vragen doorspreken.

Kindervakantiekampen

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 7 tot 14 jaar.

Taalondersteuning

Humanitas Assen geeft taalondersteuning. Hier kunnen anderstaligen bij elkaar komen om Nederlandse gesprekken te oefenen, sociale contacten op te doen en vaardigheden uit te breiden.