Wat we doen

De telefooncirkel

De telefooncirkel geeft je een veilig gevoel.  De vrijwilliger die iedere dag even vraagt hoe het met je gaat. Zo sta je er niet alleen voor.  

Zingeving Levensverhaal

Uw levensverhaal, vastgelegd in een boek of andere creatieve vorm.  U zou wel willen, maar weet niet goed waar te beginnen? Een vrijwilliger van Humanitas kan u helpen om van uw levensverhaal iets moois te maken!

Maatjes Assen

Soms is het lastig contact te maken en te houden of er alleen op uit te gaan.  Een Humanitas Maatje kan je helpen door samen met de vrijwilliger ergens koffie te drinken, te fietsen of andere dingen te doen die je allebei leuk vindt. 

Vriendschappelijk Huisbezoek

Voel je je eenzaam en heb je behoefte aan vriendschap, of iemand om mee te praten? Wil je mensen leren kennen of met anderen iets leuks ondernemen? Onze vrijwilligers komen langs voor een praatje of een wandeling om zo te proberen de eenzaamheid te doorbreken. 

Vriendschapskring voor autisten

Soosjetijd is een vriendschapskring voor jong volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis [ASS]. Waar je niets hoeft uit te leggen, maar waar vriendschap en hulp voorop staan. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen; activiteiten waarbij jij leuke mensen ontmoet.

Begeleiding artsenbezoek

Een bezoekje aan een arts of apotheek kan best spannend zijn. Vraag dan om Begeleiding Artsenbezoek. Een vrijwilliger gaat mee en is jouw tweede paar ogen en oren. En na afloop bespreken we samen de gekregen informatie. We kunnen ook voorafgaand aan ‘t bezoek al meedenken en wat vragen doorspreken.

Taalmaatjes Taalondersteuning

Humanitas Assen geeft taalondersteuning aan anderstaligen.  Hier kunnen anderstaligen bij elkaar komen om Nederlandse gesprekken te oefenen, sociale contacten op te doen en vaardigheden uit te breiden.

Ontmoeting W.H.A.T?

Humanitas Ontmoeting is er voor iedereen die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Om dit mogelijk te maken organiseren we allerlei soorten activiteiten.