Zingeving Levensverhaal

‘Ik heb zoveel meegemaakt, ik kan er wel een boek over schrijven….’

Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. Grote en kleine gebeurtenissen, vreugdevolle en verdrietige ervaringen, in ieders leven komen ze voor. Evenals mijlpalen en kruispunten die bepaalde levensfasen markeren. Ze vormen een schat aan waardevolle herinneringen. Het kan zijn dat u die herinneringen graag vast wil leggen. Voor uzelf, voor uw (klein)kinderen, om ze met andere mensen te delen. Een vrijwilliger kan u daarbij helpen. In een levensboek krijgt het levensverhaal een vaste vorm.

De vormgeving kan op verschillende manieren: een fotoboek met tekst, het opschrijven van verhalen en deze bundelen, een verzameling van dierbare voorwerpen waar een verhaal aan verbonden is, een cd of dvd.

Ook uw verhaal op schrift?
Als u zich aanmeldt voor hulp bij het maken van een levensboek komt er een vrijwilliger bij u thuis om kennis te maken. U kunt dan vertellen wat u wensen en verwachtingen zijn. De vrijwilliger geeft aan of uw hulpvraag beantwoord kan worden. Als er na dit eerste gesprek wederzijds gekozen wordt om met elkaar verder te gaan wordt er een vervolgafspraak gemaakt. De vrijwilliger zal u gemiddeld 1 keer per week bezoeken en samen met u uw levensverhaal in de door u gekozen vorm vast leggen. De tijd per keer is ongeveer anderhalf uur. De begeleidingsperiode is gemiddeld een half jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan de hulp die de vrijwilliger u biedt. Als er kosten gemaakt worden voor het vormgeven van uw levensboek komt dat voor uw eigen rekening.

Wilt u zelf graag iemands levensverhaal vastleggen?
Spreekt dit project u aan en lijkt het u leuk om iemand te helpen zijn of haar levensverhaal vast te leggen? Kunt u goed luisteren en schrijven? Bent u een dagdeel per week beschikbaar? Dan is het levensboekproject wellicht iets voor u.

Er wordt regelmatig de mogelijkheid geboden tot het volgen van een cursus of workshop. Tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten krijgt u ondersteuning van de projectmedewerker en kunt u ervaringen uitwisselen met andere vrijwilligers. 

Aanmelden?
Neem contact op met:
Humanitas afd. Assen, Brunelstraat 77, 9404 KB Assen
Telefoon: 0592-311121
Email     : levensverhaal@humanitas-assen.nl

10-3-2020 Levensverhaal

Bij Humanitas Assen kunnen mensen (een deel van) hun levensverhaal op papier zetten  en laten drukken in boekvorm. Om bijvoorbeeld voor zichzelf gebeurtenissen in hun leven nog eens te laten passeren of om die ervaringen door te geven aan volgende generaties.