Begeleiding artsenbezoek

Een bezoekje aan een arts of apotheek kan best spannend zijn. Een vrijwilliger van Begeleiding Artsenbezoek gaat graag met je mee.

Ook in deze tijd kan u zich gewoon per telefoon of e-mail aanmelden bij deze groep. Een coördinator zal dan contact met u opnemen en waar mogelijk telefonisch helpen. Onze vrijwilligers hebben in deze periode zelf geen contact met de deelnemers.

Vrijwilligers begeleiden mensen naar het ziekenhuis. Niet omdat er vervoer nodig is, maar omdat men niet alleen wil gaan. Omdat het te spannend is, of men een steuntje wil, die helpt met vragen stellen of antwoorden onthouden.  Omdat de buurvrouw niet altijd kan, of omdat familie te ver weg woont. Of omdat bij een bestraling er bijna iedere dag iemand mee kan, maar net die 2 dagen niet.

Dan zijn er vrijwilligers, die graag met u mee gaan. Zij kennen vaak de weg in het ziekenhuis en kunnen met u de gang van zaken rond het bezoek doornemen. U belt naar ons kantoor (06-39819835) en geeft aan de telefoniste uw naam, telefoonnummer en tijdstip en plaats van ziekenhuisbezoek door. Dan wordt u teruggebeld door een vrijwilliger die met u mee kan gaan. U wordt teruggebeld. Let u er wel op dat we minstens een week vóór de datum contact moeten hebben gehad met u.

Wilt u vrijwilliger worden, wilt u gebruik maken van de begeleiding? Of wilt u ons helpen dit te coördineren? Neem dan contact met ons op.

Tel 06-39819835, of mail begeleidingartsenbezoek@humanitas-assen.nl