Levensverhaal

Bij Humanitas Assen kunnen mensen (een deel van) hun levensverhaal op papier zetten en laten drukken in boekvorm. Om bijvoorbeeld voor zichzelf gebeurtenissen in hun leven nog eens te laten passeren of om die ervaringen door te geven aan volgende generaties. Egbert (80) en Marijke (79) Westra uit Rolde pakten de pen op. Het werd een emotionele terugblik.

Ja, dan mag je wel 55 jaar getrouwd zijn, maar als je gescheiden van elkaar aan een individueel geschreven levensverhaal begint, komen er twee verschillende boeken tevoorschijn. Althans, zo was het bij Egbert en Marijke Westra.  

Het echtpaar uit Rolde meldde zich aan bij Humanitas Assen voor het project ‘Levensverhaal’, waar mensen onder begeleiding hun levenservaringen op kunnen schrijven. Twee jaar lang waren Egbert en Marijke bezig met het ophalen van herinneringen. En dat was soms confronterend. Marijke kwam uiteindelijk uit op de titel ‘Levensreis’, Egbert gaf zijn verhaal ‘Zoektocht’ mee. ‘Want mijn leven is letterlijk een zoektocht geweest. En soms nog steeds. ‘Wie ben ik, wat kan ik?’, zijn vragen geweest die als een rode draad door mijn bestaan gingen.’

Egbert en Marijke werden geboren in Leeuwarden en groeiden op tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Een periode die – zoals bij zoveel oorlogskinderen – een stevige stempel drukte op de rest van hun leven.

Lees het artikel verder in de Asser Courant

Wilt u ook graag uw levensverhaal op schrift?
Stuur een mailtje naar levensverhaal@humanitas-assen.nl of bel naar 0592 - 311 121.

Terug naar het nieuwsoverzicht