Maatje(s) boekje

Het Maatje(s)boekje is een boekje met laagdrempelige activiteiten voor alle Assenaren om iets samen te gaan doen. Dit om met name eenzaamheid tegen te gaan en veelal senioren weer onder de mensen te laten komen. Het boekje geeft een aantal activiteiten die in verschillende Asser wijken bestaan. Mensen kunnen er (meestal kosteloos) aan meedoen.

Welzo

Maatje Jobse (80) en Els Timmerman (Humanitas) waren twee jaar bezig de voorbereidingen van het Maatje(s)boekje. Maatje vertelde tijdens haar toespraak dat Welzo toentertijd de bindende functie had om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken.

Toen Welzo wegviel, kon dit niet meer. Vanaf 2016 ging zij met zo’n 18 mensen op zoek naar diegenen die dit erg misten. Uiteindelijk is onder de vlag van Humanitas en met behulp van STILA en Mijn Buurt Assen het maatjesboekje ontstaan. Els Timmerman‘Al deze mensen vinden door dit boekje ook een maatje’

Belangrijk Item

Harmke Vlieg stelde dat meedoen in de samenleving eenzaamheid tegengaat. Eenzaamheid is een belangrijk thema is voor het college. Vlieg: ‘Een groot compliment voor dit initiatief, dat uitgegroeid is tot zóveel boekjes!’

Het zijn er inderdaad niet weinig: 2000 stuks. En na afloop van de drie spreeksters vonden de maatje(s)boekjes gretig aftrek bij organisaties en inwoners. Wie een maatje(s)boekje wil hebben, kan dat ophalen bij Humanitas in de Werkwereld aan de Brunelstraat 77.

Terug naar het nieuwsoverzicht