Vrijwilligers Hangout en Soosjetijd

Humanitas Assen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor 2 activiteiten die georganiseerd worden voor jongeren met een (lichte) vorm van autisme.

Soosjetijd - voor jongvolwassenen
Al een aantal jaren organiseert Humanitas Assen eens per week een inloop avond voor jong volwassenen met een autisme diagnose. Op die bijeenkomsten doen we leuke dingen. Met zijn allen, in groepjes of alleen.

Voor de organisatie en begeleiding zoeken we een coördinator en vrijwilligers.

Hang out - voor jongeren
Voor de groep jongeren van 11 tot 16 met een diagnose in het autisme spectrum wordt nog weinig gedaan. Terwijl juist in die leeftijd er veel veranderingen in het leven plaatsvinden en er een stortvloed aan nieuwe prikkels uitgestort wordt. Met gemeentelijke ondersteuning gaan de organisaties MEE Drenthe, VaartWelzijn en Humanitas Assen een nieuw project starten voor deze jongeren. Daarvoor zoeken we vrijwilligers die 1 of 2 keer per week de groepsbegeleiding (met 2 vrijwilligers) in het tweede deel van de middag willen verzorgen. Ook voor de coördinatie hiervan zoeken we een of meerdere vrijwilligers.   

Voor alle vacatures is specialistische ervaring niet nodig. Interesse en enthousiasme wel! Cursussen (van eenvoudig tot dieper inhoudelijk) zijn beschikbaar. Als Humanitas vrijwilliger ben je verzekerd en krijg je ondersteuning van de lokale, district en landelijke Humanitas organisatie.

Belangstelling of meer informatie?
Dan kun je mailen of bellen met Els Timmerman, assen@humanitas.nl, telefoon 06-18815923.

 

Terug naar overzicht