Maatjes vrijwilligers m/v

Het Maatjesproject is in 2015 door Humanitas overgenomen van de GGz. Het project bemiddelt in contacten tussen vrijwilligers en deelnemers die samen een koppel vormen: maatjes zijn.

Het Maatjesproject richt zich op volwassenen met langdurig psychiatrische problematiek. Vaak is deze groep niet of onvoldoende in staat om sociale contacten aan te gaan en te onderhouden. Het Maatjesproject wil in deze behoefte voorzien. Het maatjescontact is bedoeld om samen iets leuks te ondernemen. Dat kan variƫren van koffie drinken tot een museumbezoek.

Deelnemers

De meeste deelnemers zijn kwetsbare mensen met een lange geschiedenis in de geestelijke gezondheidszorg en vaak speelt de psychiatrische ziekte nog een grote rol in hun leven of staan de handicaps nog op de voorgrond. Veel van hen wonen alleen en zijn een groot gedeelte van hun tijd op zichzelf aangewezen. Het leggen van contacten is vaak moeilijk voor de deelnemers.

Vrijwilligers

Ieder vrijwilliger heeft zijn eigen beweegredenen om contact te willen leggen met iemand die psychiatrisch gehandicapt is. Het werk is een uitdaging voor iedere vrijwilliger want niet elk contact zal even gemakkelijk verlopen. In een intakegesprek krijgt de vrijwilliger voorlichting over het project en wordt een intakeformulier ingevuld.

Meld je aan via: maatjes@humanitas-assen.nl

Terug naar overzicht