In de natuur zijn geeft direct rust en ontspanning

Verlies in je leven, je krijgt er allemaal mee te maken. Een dierbare verliezen, je relatie, werk of gezondheid, het kan veel invloed hebben op jouw leven.

Deze week meldde zich een man aan bij Humanitas Steun bij Verlies. Een psycholoog had hem verwezen. Korte tijd geleden was zijn echtgenote overleden. En dat was moeilijk in deze coronatijd. Het was een heel ander afscheid, dan hij graag had gewild. De afstand, maximaal 30 aanwezigen, mensen die geen afscheid kunnen nemen, dat is moeilijk te verwerken. Vrijwilliger Luuk van Steun bij Verlies gaat deze deelnemer individueel begeleiden door middel van wandelcoaching in de natuur. “In de natuur zijn geeft direct rust en ontspanning en komen gedachten sneller op gang. En in deze tijd is dit op anderhalve meter heel goed mogelijk”, aldus Luuk.

Heb jij ook te maken met verlies in je leven en wil je daar hulp bij door individuele begeleiding of een lotgenotengroep? Of wil je juist graag iemand begeleiden in een rouwproces? Meld je aan bij Humanitas Assen, telefoon 0592-311121 of assen@humanitas.nl.