Leerrotonde

Wil je iets nieuws leren? Meld je dan aan bij De Leerrotonde. Bij De Leerrotonde kun je gratis of tegen een kleine vergoeding meedoen aan activiteiten. Deze activiteiten zijn bedoeld voor mensen uit alle culturen en voor jongeren en ouderen.

De Leerrotonde biedt gratis leeractiviteiten aan. Iedereen die graag wat nieuws wil leren is welkom. Ook als je een hobby of vaardigheid met anderen wilt delen, horen we dat graag.

Alle lessen vinden plaats in de Ravelijn Verbindt, Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden en stoppen tijdens de schoolvakanties.

Soorten leeractiviteiten:

COMPUTERLESSEN

Deze worden gegeven op de vrijdagmiddag. Je leert basisvaardigheden zodat je goed overweg kunt met je laptop, computer, mobiel, enz.

NAAILESSEN

Iedere donderdagmiddag en -avond worden er naailessen gehouden. Je kunt je eigen kleding maken op goede machines onder begeleiding van ervaren naaisters.

VOEL JE GOED

Dit is een cursus over gezond eten en bewegen. Er is ook gratis begeleiding van een diëtist. De cursus duurt 20 weken en wordt gegeven i.s.m. Stichting Lezen en schrijven.

HANDWERKGROEP

Onder het genot van een bakje koffie/thee wordt er gehaakt, gebreid, kaartjes gemaakt en gekleurd op de maandagmiddag. Net wat de deelnemers zelf meenemen. Het doel is met een klein (eigen) budget mensen te leren kennen/spreken en wellicht wat inspiratie op te doen.

FIETSLESSEN

Wil je leren fietsen? Laat het ons weten en onze speciaal getrainde vrijwilligers zorgen ervoor dat je veilig het fietspad op kunt.

ANDERE MOGELIJKHEDEN

Als je een idee hebt voor een andere cursus of activiteit, laat ons dat weten! Denk bijvoorbeeld aan tuinieren, hout bewerken, dammen of schaken, puzzelen, leesclub, enz.

Informatie en aanmelden

Wil je meedoen aan één van onze activiteiten of wil jij jouw vaardigheid delen met anderen? Meld je dan aan bij Fenny Vrooland (fenny.humanitas@hotmail.com of t. 06-20016095) 

Samen iets nieuws leren, is leuker dan alleen zijn. Doorbreek je eenzaamheid en leer wat nieuws.

Meer weten?