Bezoekgroep

We komen graag bij je buurten

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld aan huis gebonden, voel je je eenzaam of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan de Bezoekgroep van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het huisbezoek duurt gemiddeld een paar maanden tot een jaar, afhankelijk van de behoefte.

Over de bezoekgroep: 

Het kan iedereen overkomen: het gevoel dat het kringetje om je heen steeds kleiner wordt. Bij ouderen bijvoorbeeld. En soms beperkt een ziekte je in je mogelijkheden om contact te leggen. Of misschien heb je steun nodig om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken.

Een vrijwilliger komt je thuis opzoeken en vraagt jou wat je graag zou willen. Gewoon een gezellig praatje bij een kopje koffie? Wil je je verhaal kwijt? Samen boodschappen doen, of een wandeling maken? Zeg het maar. De vrijwilliger kan je ook helpen nieuwe contacten te leggen. Het huisbezoek duurt gemiddeld een paar maanden tot een jaar, afhankelijk van de behoefte. 

Informatie of contact
Voel jij je wel eens eenzaam? En zou je deze eenzaamheid graag willen doorbreken? Neem dan contact op met Diny Gerrits 0524-514742. Meer weten?

Vrijwilliger worden?

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die nu eenmaal niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.

De deelnemers van de Bezoekgroep willen graag bezoek ontvangen. Gewoon, om eens een praatje te kunnen maken. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je kunt echt iets voor iemand betekenen. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby’s of interesses deelt.

Herken jij je hierin? 

  • Je vindt het leuk om met elkaar op te trekken op basis van gelijkwaardigheid - je bent vrijwilliger, geen hulpverlener.

  • Je neemt de tijd om samen een vriendschappelijk contact op te bouwen.

  • Je hebt de tijd om de deelnemer ongeveer een jaar lang elke 14 dagen een bezoekje te brengen van ongeveer 2 uur. Overdag, ‘s avonds of in het weekend, net wat je uitkomt.

Wat hebben wij jou te bieden?

Je hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben voor huisbezoek. We ondersteunen en begeleiden je goed door middel van:

  • Een introductietraining

  • Individuele ondersteuning

  • Bijeenkomsten met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen

  • WA- en ongevallenverzekering voor reis- en bezoekperiode 

Meld je dan aan en klik hier.