Coevorden

Uitgelicht: John Besselink, penningmeester

John Besselink is al bijna 10 jaar penningmeester bij Humanitas Coevorden. Daarmee is hij op dit moment het langst zittende bestuurslid. In dit interview vertelt hij over zijn werk bij Humanitas en zijn achtergrond in het onderwijs.

"Na mijn pensioen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij Humanitas. Ik wilde me graag inzetten voor mensen die in een moeilijke situatie zitten. Wat mij zo aanspreekt aan Humanitas is dat wij mensen helpen om weer zelfstandig verder te gaan."

"Ik ben begonnen als vrijwilliger bij de Thuisadministratie. Maar er waren destijds zoveel vrijwilligers dat we niet genoeg werk hadden voor iedereen. Het bestuur heeft mij daarom gevraagd of ik penningmeester wilde worden."

"Eén van mijn belangrijkste taken is het beoordelen van declaraties. Dat zijn vooral reiskosten van vrijwilligers, maar ook kosten voor huisvesting en activiteiten. Daarnaast zijn de nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering altijd grote kostenposten."

Humanitas doet het goed

"Ik vind dat Humanitas Coevorden het heel goed doet. Waar ik het meest trots op ben? Dat we elk jaar veel mensen met financiële en administratieve problemen leren om zelfstandig hun administratie te doen. Hiermee besparen we ook de gemeente veel werk."

"Ook ben ik trots op de ondersteuning die wij bieden aan vluchtelingen en immigranten. We helpen ze niet alleen met de Nederlandse taal, maar bijvoorbeeld ook met naailes, schilderles en zelfs zwemles."

John's achtergrond

John is zijn carrière begonnen als meester op de Dr. T.J. Stieltjesschool in Stieltjeskanaal. Hij verhuisde samen met zijn gezin naar de hoofdenwoning naast de school. Jaren later ging de school een fusie aan met een school uit Dalerveen en verhuisden alle kinderen en het personeel naar de Stidalschool in Dalerveen. John werd directeur van deze school.

John woont nog steeds met zijn vrouw Ria in de voormalige hoofdenwoning. Maar niet lang meer, want het huis staat te koop. "We willen dichter bij onze dochter en kleinkinderen wonen", vertelt hij met een brede glimlach.

Terug naar het nieuwsoverzicht