Coevorden

Uitgelicht: Klaas Jan Cats, coördinator van De Leerrotonde

Bij De Leerrotonde kunnen mensen meedoen aan activiteiten waar ze wat van leren en waarbij ze andere mensen ontmoeten. Deze activiteiten zijn bedoeld voor mensen uit alle culturen en van alle leeftijden. Doelgroepen zijn jongeren, volwassenen en senioren die voor andere aanbieders te veel schroom hebben of die niet kunnen betalen. Coördinator Klaas Jan Cats: “We willen ons aanbod in de gemeente Coevorden vergroten.”

“Om ons aanbod te vergroten en meer mensen te bereiken hebben we verschillende organisaties in de gemeente benaderd voor feedback”, vertelt Klaas Jan. “De eerste reacties zijn al binnen en over een tijdje zullen we bepalen met welke activiteiten we gaan starten.”

Aan welke activiteiten kun je meedoen bij De Leerrotonde?

De Leerrotonde gaat activiteiten ontwikkelen in 3 categorieën:

Verhalen vertellen
“Met deze activiteit willen we iedereen de kans geven om wat te vertellen over wat zij of hij heeft meegemaakt of waar zij of hij graag mee bezig is”, aldus Klaas Jan. “We zijn ervan overtuigd dat veel mensen een verhaal hebben dat voor anderen de moeite waard is om naar te luisteren. En we denken dat mensen hierdoor meer begrip krijgen voor elkaar en voor de maatschappij.”

Leerbezoek
“Daarnaast willen we deelnemers op leerbezoek laten gaan naar adressen waar flink wat te ontdekken valt over aspecten van de Nederlandse samenleving. Dat kunnen musea en interessante bedrijven zijn, maar ook plekken die Nederland kenmerken, zoals waterbouwkundige werken.”

Workshops en taallessen
“Tenslotte gaan we taallessen en workshops over verschillende onderwerpen aanbieden. Dat doen we in eenvoudig Nederlands en zonder dat voorkennis nodig is. De bijeenkomsten willen we wekelijks houden gedurende maximaal een jaar. We gaan in elk geval door met de activiteiten die we in het verleden al hebben opgestart en waarvan we al weten dat er behoefte aan is: zwemles, computerles, schilderles en naailes. Daarnaast starten we in maart met de Tuinier-leer-route. Hiermee willen we nieuwkomers zelfredzaam maken op het gebied van tuininrichting en onderhoud. Ook gaan we een cursus verkeersveiligheid organiseren.”

Wil jij bijdragen aan De Leerrotonde?

Heb je suggesties voor De Leerrotonde? Zijn er activiteiten die je zelf zou willen verzorgen of ken je iemand die dat zou willen doen? Bel Klaas Jan dan op 06 - 23 27 18 16. Mailen is nog handiger: klaas.jan.cats@hetnet.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht