Coevorden

Uitgelicht: Rinus Schimmel, voorzitter bij Humanitas Coevorden

In de rubriek “Uitgelicht” lees je interviews met mensen die betrokken zijn bij Humanitas afdeling Coevorden. In deze eerste editie een interview met voorzitter Rinus Schimmel. Rinus: “Humanitas Coevorden begint te vergrijzen. We hebben dringend nieuwe leden nodig.”

Rinus Schimmel is sinds 3 jaar voorzitter van Humanitas afdeling Coevorden. “Ik geef leiding aan de hele afdeling. Ik leid vergaderingen en onderhoud contacten met de gemeente en verschillende organisaties. Waar nodig spring ik bij.”

Dat Rinus voorzitter is geworden is eigenlijk toevallig zo gelopen. “Ik was vrijwilliger bij Stichting Welzijn 2000. Daar stopten een aantal werkzaamheden. Op de vrijwilligersvacaturebank zag ik dat Humanitas bestuursleden zocht. Humanitas kijkt niet naar geloof of afkomst, maar is er voor iedereen. Dat sprak mij erg aan. Daarnaast had ik al bestuurlijke ervaring. Maar toen ik net begonnen was als bestuurslid bij Humanitas, stopte de voorzitter ermee. Ik werd toen gevraagd voorzitter te worden!”

Lisanne Bosch FotografieVrijwilligerswerk geeft een goed gevoel

De inzet van alle vrijwilligers bij de vele activiteiten van Humanitas Coevorden en de resultaten die zij behalen vindt Rinus prijzenswaardig. “Het is bijvoorbeeld mooi om te zien dat kinderen weer vrolijk thuis komen na een weekje ontspannen tijdens de Kindervakantieweken. Of dat mensen dankzij de vrijwilligers van de Thuisadministratie weer de zaken op orde hebben.” Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Iets doen voor een ander, daar krijg je veel voor terug”, vertelt Rinus. “Als je iemand hebt geholpen ga je met een goed gevoel naar huis. Bovendien doe je veel levenservaring op. Daarnaast heb je de mogelijkheid om cursussen te volgen. En natuurlijk staat het ook goed op je cv.”

Humanitas Coevorden vergrijst

“Humanitas Coevorden begint te vergrijzen”, benadrukt Rinus. “Ons ledental loopt terug. Ik hoop daarom dat veel mensen lid worden van Humanitas. Daarmee steun je de afdeling Coevorden.” Lid worden kost 30 euro per jaar. Dit geld gaat direct naar onze afdeling. Als Humanitas-lid kun je meepraten en meebeslissen over activiteiten van Humanitas Coevorden. Daarnaast ontvang je een aantal keren per jaar ons verenigingsmagazine Van Mens Tot Mens.

Wil je lid worden van Humanitas? Of heb je interesse in vrijwilligerswerk? Bel dan naar 0524-513314 of mail naar coevorden@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht