Voorzitter Wout Ann Botter benoemd tot taalheld

Wout Ann Botter, voorzitter van Humanitas Coevorden, is 1 van de nieuwe taalhelden van Drenthe. Met de regionale Taalheldenverkiezingen vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen.

'TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. Het zijn de mensen die extra opvallen in hun inzet', zegt Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven. Wout is gekozen als taalheld in de categorie Taalbegeleider, vanwege haar inzet voor het opzetten van het taalmaatjesproject bij Humanitas en haar actieve bijdrage in de ontwikkeling van het traject Meedoen in Coevorden. Het doel van dit traject is om de zelfredzaamheid van vrouwen te verbeteren.

Wout: 'Het heeft me blij verrast, maar ik zie het als erkenning van het goede werk van alle taalmaatjes. Ik heb dan ook bij de prijsuitreiking uitdrukkelijk gezegd dat ik de prijs mede namens hun in ontvangst nam.'

In de media:

Terug naar het nieuwsoverzicht