Vrijwilligers Taalmaatjes

Mensen van buitenlandse afkomst hebben vaak onvoldoende mogelijkheden om de Nederlandse taal goed te kunnen oefenen. Soms beheersen ze de taal nog niet genoeg om alleen naar de dokter te gaan of om met de juf of meester van hun kind te praten. Wie de taal niet goed beheerst, kan niet goed meedoen in de maatschappij en dreigt daardoor in een isolement te belanden.

Door onze activiteit Taalmaatjes krijgen ze de kans om met Nederlanders te praten en zodoende hun kennis van de taal uit te breiden. Ze oefenen praktijksituaties, praten over dagelijkse gebeurtenissen en leren zichzelf beter uitdrukken in het Nederlands. Al doende krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Als vrijwilliger doe je mee in de conversatiegroep ‘Babbelen bij ’n Bakkie’. Of zet je je in als taalmaatje om iemand persoonlijk te begeleiden. Je maakt een paar uurtjes per week vrij om iemand zelfredzaam en wegwijs te maken in de maatschappij. Vind je het leuk om iemand te helpen beter Nederlands te leren? Geef je dan op als vrijwilliger!

Wat hebben wij jou te bieden?

We ondersteunen en begeleiden je goed door middel van:

  • trainingen via de Humanitas Academie

  • individuele ondersteuning

  • bijeenkomsten met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen

  • reiskostenvergoeding

  • WA- en ongevallenverzekering

Wij vragen je tijd en je enthousiasme hiervoor terug!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze activiteit? Neem dan contact op met Loes van Berkel of Dirkjan Bours.

e-mail: taal.coevorden@humanitas.nl

Terug naar overzicht