CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 06 24173306
  • Adres:
  • Humanitas De Friese Meren is actief in: Akmarijp, Bantega, Boornzwaag, Broek, De Fryske Marren, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten Fr, Echtenerbrug, Eesterga, Follega, Goingarijp, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Langweer, Legemeer, Lemmer, Nijehaske, meer...

Steuntje in de rug

Home-Start: kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap. Heb je een gezin met jonge kinderen? En behoefte aan opvoedingsondersteuning? Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval één kind van 7 jaar of jonger.

Een moeder geeft een baby op de bank een fles terwijl een vrijwilliger met drie kinderen aan tafel zit te praten

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Een jonge vrouw duwt een oudere vrouw in een rolstoel voort
Meer activiteiten van Humanitas De Friese Meren
Humanitas: Kindervakantieweken

Kindervakantieweken 2021

****** VRIJWILLLIGERS GEZOCHT ********

 Heb jij nog geen plannen voor de zomer en zou jij een week lang willen inzetten voor de kinderen die het zo hard nodig hebben om even de deur uit te kunnen, ben je 18+ dan zijn wij op zoek naar jou!

De coronapandemie is voor elk kind intens. Afgelopen jaar is duidelijk geworden dat samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes en avonturen beleven – los van het gezin - belangrijker en waardevoller is dan ooit. Op kamp gaan met leeftijdsgenoten draait daarbij om het uitgedaagd worden grenzen te verleggen en talenten te ontdekken. Tijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen aangaan en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden. Samenleven tijdens een kamp is van belang voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren en draagt bij aan de positieve gezondheid.

Humanitas organiseert elk jaar vakantieweken voor 400 kinderen van 6 t/m 14 jaar die door omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen. Groepen van 40 kinderen en 14 man leiding beleven ‘DE’ week van het jaar. Met elkaar bedenk je wat er op he menu staat en werk je aan een programma vol avontuur.

We zijn opzoek naar groepsleiding, kooktalenten en vliegendekiepers.

Wil jij het team komen versterken? Meld je dan via volgend mailadres d.ebbekink@humanitas.nl

(Bij veel opleidingen bestaat de mogelijkheid om hier studiepunten voor te krijgen.)

-Het is de motivatie die telt!-

 

Laat je inspireren en kijk deze video
https://www.youtube.com/watch?v=OlWcgnrbJzI

Met vriendelijke groet,

Dana Ebbekink

Kindervakantieweken Humanitas District Noord

 

T 050 3120633 | M 06 12837082

d.ebbekink@humanitas.nl | www.humanitas.nl

Humanitas: Steun ons

Ik wil doneren

Ik voel me betrokken bij het werk van Humanitas en ik wil graag actief ondersteunen. Klik hier voor meer informatie.

Ik heb weer overzicht en dat geeft lucht

Lees hoe deelnemer John zijn administratie weer in orde kreeg met behulp van een vrijwilliger

Maak kennis met Humanitas

In 90 seconden leggen we uit wie we zijn en wat we doen.

//www.youtube-nocookie.com/embed/CJFY1c3sJh8
Humanitas: Onze vrijwilligers

Doe mee!

Vacatures
Vacatures voor vrijwilligers

Lijkt het je leuk om voor anderen een welkome steun in de rug te zijn in moeilijke situaties? Wij zoeken steeds vrijwilligers voor de werkgroepen Thuisadministratie, Home-Start, Voorlezen, Maatjes en Samenlevingsopbouw.

Bekijk alle vacatures