Home-Start

Heb je een gezin met jonge kinderen? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Een vrijwilliger van Home-Start kan je helpen.

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Soms lopen de spanningen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een luisterend oor of helpende hand is dan heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start.

Vrijwilliger komt wekelijks
Een getrainde en ervaren vrijwilliger van Home-Start komt wekelijks bij je langs en biedt ondersteuning, praktische hulp, tips en vriendschap. Zo kan een vrijwilliger naar je luisteren, je helpen met het uitzoeken van een goede peuterspeelzaal of iets gezelligs doen met jou en je kinderen. Samen met jou zorgt de vrijwilliger dat jij je toekomst weer met zelfvertrouwen tegemoet kunt zien.

Hoe meld ik me aan?
Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op de coördinator van Home-Start, Karlijn Houben. Zij kan met je meedenken en uitleggen wat Home-Start voor je kan doen. Na je aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou en je gezin. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou - of jouw gezin - nodig is. Als het van beide kanten klikt, spreken jullie één keer per week af. Dat doen jullie bij jou thuis. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één jaar. We hebben geen wachtlijsten.

Voor professionals
Ook professionals komen gezinnen tegen die graag geholpen kunnen worden van een vrijwilliger van Home-Start. Om te kijken of de vraagstelling van het gezin past binnen Home-Start, kan contact opgenomen worden met de coördinator. Het mooiste is als ouders zichzelf aanmelden.

Wil je vrijwilliger worden?
Spreekt dit project je aan? En wil je je graag inzetten als vrijwilliger? Neem dan contact op met de coördinator voor meer informatie.