Eerste vrijwilligerstraining Home-Start van start!

Op 18 september startte het project Home-Start in de gemeente De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. In een korte tijd kwamen er zoveel aanmeldingen binnen, dat coördinator Karlijn al kon gaan starten met de vrijwilligerstraining. Op maandag 6 november was het dan zover.

In het prachtige oude gedeelte van het gemeentehuis van Sneek kwam een groep van 11 nieuwe vrijwilligers bijeen om kennis op te doen, vaardigheden te oefenen en contact de maken met elkaar. Een leuke enthousiaste groep vrijwilligers! De wethouder van Súdwest-Fryslân, Stella van Gent, kwam persoonlijk even langs om alle vrijwilligers veel succes te wensen. En of dat een geslaagd begin is!

Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders die een lichte opvoedvraag hebben. Zij bieden een luisterend oor, helpen bij praktische dingen, hebben contact met de andere kinderen, helpen ouders hun sociale netwerk uit te breiden, et cetera. Zij komen gemiddeld een dagdeel per week gedurende 4 tot 18 maanden bij een gezin thuis. Als voorbereiding nemen alle vrijwilligers deel aan 6 dagdelen vrijwilligerstraining.  Op dit moment zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Ben of weet jij iemand die het leuk zou vinden om een gezin te helpen? Neem dan contact op met coördinator Karlijn Houben (k.houben@humanitas.nl / 06-51311852)

Terug naar het nieuwsoverzicht