Zeven vrijwilligers project Home-Start gecertificeerd

Op donderdag 31 mei hebben zeven vrijwilligers de training van het project Home-Start van Humanitas succesvol afgesloten. De vrijwilligers hebben in de training gedurende zes weken kennis opgedaan over hoe zij ouders kunnen ondersteunen bij alles dat bij opvoeden van hun jonge kinderen komt kijken. De vrijwilligers ontvingen een certificaat en zullen nu gekoppeld worden aan gezinnen in de gemeentes De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. Deze laatste training voor de zomer vond plaats in het gemeentehuis van Sneek, waar ook wethouder Mark de Man de vrijwilligers kwam verwelkomen.

Ondersteuning bij opvoeding

In het project Home-Start bieden vrijwilligers van Humanitas ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met tenminste één kind tot zeven jaar. Gezinnen kunnen op het gebied van opvoeding verschillende vragen hebben en geven zelf aan op welk vlak zij ondersteuning wensen. Vrijwilligers steunen deze gezinnen tijdelijk door een lastige periode heen.

Gezinnen zoeken vrijwilligers

Op dit moment zijn er meerdere gezinnen in heel De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân die de waardevolle ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start kunnen gebruiken. Home-Start Zuidwest Friesland zoekt dus nieuwe vrijwilligers die in september 2018 kunnen starten met de eerste training na de zomer.

Heb jij opvoedervaring en ben jij een dagdeel per week beschikbaar om een gezin te ondersteunen? Neem dan contact op met coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl of kijk voor meer informatie op www.home-start.nl/zw-friesland/home.

Terug naar het nieuwsoverzicht