Home-Start +

Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Vrijwilligers van Home-Start+ luisteren en geven praktische tips voor de opvoeding.

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start+, voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één of twee jaar.


Onze vrijwilligers hebben tijd om te luisteren of om een handje te helpen bij praktische zaken. Iets gezelligs doen met de kinderen bijvoorbeeld. Voetballen, of ze helpen met een spreekbeurt. Maar ze kunnen je ook helpen bij het uitbreiden van je netwerk. Zodat je mensen hebt om ervaringen mee te delen over opvoeden en het gezinsleven. Of om nieuwe vriendschappen mee op te bouwen.

Wat kun je verwachten?

• Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
• Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
• De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
• De ondersteuning van Home-Start+ is gratis

Hoe werkt het?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek met de Home-Start+ coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij wil krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou en of jouw gezin nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt één keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte. De vrijwilliger helpt je maximaal een anderhalf jaar. Steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start+, en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.
Meer weten?
Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Bel of mail ons.

Vrijwilligerswerk 

De steun van Home-Start+ wordt gegeven door vrijwilligers. Lees meer over dit vrijwilligerswerk.