Delft

Steun bij Rouw en Verlies

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Onze afdeling organiseert individuele rouwbegeleiding, en bij voldoende belangstelling ook in de vorm van een lotgenotengroep.

Hulpaanvraag

Als je een aanvraag voor hulp indient volgt eerst een kennismakingsgesprek met de coördinator. Samen bespreken jullie hoe Rouw en Verlies je kan helpen en welke vrijwilliger het beste bij jou past.  

Na het eerste gesprek met de vrijwilliger maken jullie, als het klikt, een afspraak over hoe vaak en hoe lang jullie afspreken. De gesprekken vinden over het algemeen plaats bij jouw thuis.

Rouwgroepen

Regelmatig starten wij met een Rouwgroep voor mensen die een partner verloren. De eerstkomende groep - startend in Delft, maar staat uitdrukkelijk openstaand voor mensen uit Rijswijk - start in het voorjaar van 2016. vooraf wordt een kennismakingsgesprek (intake) gehouden. Neemt u gerust vrijblijvend contact op, ook als u in Rijswijk woont. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Rijswijk

Humanitas start In Rijswijk met een eigen project Steun bij Rouw en Verlies. We zijn op zoek naar een vrijwillig coördinator en uitvoerende vrijwilligers. Meer weten? Vraag meer informatie.