Vriendschappelijk Huisbezoek

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte.

Eenzaamheid doorbreken

Samen met een vrijwilliger bekijk je welke activiteiten jullie kunnen ondernemen om weer wat meer onder de mensen te komen. Hierdoor krijgt iemand meer zelfvertrouwen, waarna de ondersteuning door de vrijwilliger kan worden afgebouwd.

Hulpaanvraag

Nadat je een aanvraag hebt ingediend komt de coördinator op bezoek om kennis te maken. Samen bespreken jullie jouw wensen en behoeften. Daarna zoeken wij een vrijwilliger die goed je past. Na het eerste gesprek met de vrijwilliger bepaal je samen of jullie met elkaar verder willen. In principe is het bezoek eens per veertien dagen. Tijdens het verdere verloop van het traject voert de coördinator regelmatig overleg met de vrijwilligers en deze is ook uw contactpersoon.