Ontmoetingsgroep Delft Rouw om Ouders

Het verlies van je vader of moeder kan er flink inhakken. Ook als je volwassen bent. Mensen komen bovendien nogal wat onbegrip tegen, als de rouw intensief is of lang duurt. Praten met lotgenoten kan dan helpen. Humanitas start daarom  dit najaar met een lotgenotengroep voor volwassenen wiens vader of moeder is overleden.

Mensen die hun vader of moeder verliezen, rouwen daar op veel verschillende manieren om. De een ervaart het ondanks verdriet als een natuurlijke gang van zaken. Maar voor een ander nam de ouder nog zo’n belangrijke plaats in, dat hij of zij het gevoel heeft een stevige basis in het leven te hebben verloren.  In dat laatste geval, is het soms maar moeilijk om er met de omgeving over te praten.

Veelvuldig verzoek
Humanitas organiseert al jarenlang groepen voor mensen die hun partner verloren. De laatste tijd kregen de vrijwilligers steeds vaker het verzoek om ook een lotgenotengroep te organiseren voor volwassenen wiens ouder is overleden. Met deze nieuwe groep, geeft Humanitas aan die oproep gehoor.

De bijeenkomsten vinden in het najaar plaats op maandagavond, waarvan de eerste op 17 september. De begeleiders zijn deskundige en ervaren vrijwilligers in rouwbegeleiding. 

Individuele begeleiding
Voor wie liever individueel wil praten over rouw, biedt Humanitas ook persoonlijke begeleiding. Ook voor mensen die iemand anders hebben verloren dan hun ouder of partner.  Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 Praktische informatie:
-        Iedereen die zijn of haar ouder heeft verloren en afkomstig is uit Delft of omgeving, kan zich opgeven voor de lotgenotengroep.
-        De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond aan de Beethovenlaan in Delft.
-        Voorafgaand heeft iedereen een individueel gesprek met een van de begeleiders.
-        Deelname kost 15 euro voor materiaalkosten (totaal voor alle bijeenkomsten).
-        Opgeven voor de lotgenotengroep of voor individuele begeleiding, kan via 06-25112970 of rouwenverlies@humanitasdelft.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht