Onze vrijwilligers helpen je graag!

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. 

Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

Meld je aan als deelnemer bij de coördinator van de activiteit waaraan je wilt deelnemen en de steun die je op dit moment nodig hebt, je kunt mailen of rechtstreeks bellen!

Humanitas Jongerenmaatjes Match helpt bij lastige situaties thuis, op school of in je vrije tijd. Misschien voel je af en toe wel eens eenzaam en onzeker. Je maatje trekt een jaar lang met je op en is er voor je, geeft je steun. Voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar in Deventer en Voorst.

Een jonge vrouw en een meisje zittend lachend op een skatebaan

Bij Humanitas Steungezinnen worden kinderen tot en met 14 jaar opgevangen als ouders door omstandigheden tijdelijk overbelast zijn. Het steungezin zorgt ervoor dat ouders weer op adem kunnen komen.

Jonge vrouw staat bij schommel met kind
Meer activiteiten van Humanitas Deventer

Ben je gescheiden? Lukt het niet om een goede omgangsregeling af te spreken?  Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan kunnen we je via de Begeleide Omgangsregeling helpen.

Twee jongetjes maken een kleurplaat aan een tafel

Rouwen kost veel energie, soms meer dan je hebt. Steun bij verlies en rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, helpt en toont begrip. Deze betrokkenheid biedt veiligheid voor een waardevol, vertrouwelijk gesprek.

Een man en een vrouw leunen tegen een vensterbank en zijn in gesprek

Ben jij ouder? En heb je weleens behoefte aan ondersteuning? Home-Start helpt je. Voor ouders van en /of voor kinderen tot en met 14 jaar in de gemeente Deventer en Voorst.

Een moeder geeft een baby op de bank een fles terwijl een vrijwilliger met drie kinderen aan tafel zit te praten

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan?  Maar lukt het je nog niet om contacten te leggen of je weet niet goed hoe? Je maatje van Match & Connect helpt je daarbij.

Externe pagina op humanitas.docufiller.nl

Thema: Houvast

Maak kennis met Humanitas

In 90 seconden leggen we uit wie we zijn en wat we doen.

//www.youtube-nocookie.com/embed/CJFY1c3sJh8
Steungezinnen Deventer

Kinderen opvoeden is een hele klus en loopt niet altijd op rolletjes. Als ouder kun je er helemaal doorheen zitten en er hoeft maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Gelukkig kun je een beroep doen op Humanitas Steungezinnen