Begeleide Omgangs Regeling (BOR)

Ben je gescheiden? Lukt het niet om een goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner graag verder. Duur: 3 tot 6 maanden.

Beide ouders willen het beste voor hun kinderen, ook wanneer ze gaan scheiden. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding. Want een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij helpen je graag weer verder.

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders en houden geen dossier bij. Bij de eerste contacten – op een neutrale locatie – heeft de uitwonende ouder apart contact met het kind begeleid door de vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

Over Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Een vrijwilliger helpt gescheiden ouders bij het afspreken én nakomen van een omgangsregeling. Alles is erop gericht om kinderen contact te laten houden met beide ouders. Een geschoolde vrijwilliger begeleidt de ouders. Wij houden geen dossier bij en rapporteren niet. We zoeken de samenwerking met partners in de jeugdzorg, maatschappelijk werk, sociale teams, Centra voor Jeugd en Gezin, rechtbanken, advocatuur en de Raad voor Kinderbescherming. Zo wordt expertise en ervaring gedeeld.

Doel is dat ouders zelf tot een omgangsregeling komen. Ouders kunnen een aanvraag indienen om ondersteuning te krijgen bij de omgangsregeling. De begeleiding duurt in principe drie tot maximaal zes maanden. Er zijn geen kosten aan verbonden.