Home-Start

Ben jij ouder en heb je behoefte aan ondersteuning? Een vrijwilliger van Home-Start kan je helpen.

Als ouder maak je allemaal weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, problemen op het werk, gebrek aan geld of spanningen met je partner. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje meehelpt en wat extra aandacht voor de kinderen heeft. Ook kan de vrijwilliger tips geven en gezelligheid. De vrijwilliger komt een keer per week en kan zo een steuntje in de rug bieden.

Humanitas Home-Start biedt steun in de gemeente Deventer, maar ook in de gemeente Voorst.

Kijk ook op het filmpje over Home-Start: “Opvoeden, je staat er niet alleen voor!”

Mail voor meer info: homestart.deventer@humanitas.nl   of kijk op www.home-start.nl

Erkenning Home-Start door Erkenningscommissie Interventies

Home-Start is erkend door de onafhankelijke Erkenningscommissie Interventies. De preventieve aanpak van Home-Start is voorzien van de op een na hoogste beoordelingsgraad: effectief volgens goede aanwijzingen.

Home-Start is met deze informatie opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). De databank is bedoeld als bron van inspiratie voor vernieuwing en verbetering van de jeugdhulp. Hij biedt informatie aan gemeenten en organisaties in de zorg voor jeugd die een goed programma zoeken voor vragen en problemen die spelen bij jeugd en gezinnen.

Als lokale organisatie voelt Home-Start Humanitas Deventer en Voorst zich hierdoor extra gemotiveerd in het geven van steun aan ouders bij de opvoeding van hun kinderen.

De databank Effectieve Jeugdinterventies biedt informatie aan gemeenten en organisaties in de zorg voor jeugd die een goed programma zoeken voor vragen en problemen die spelen bij jeugd en gezinnen. 

Home-Start heeft met deze erkenning opnieuw bevestiging gekregen voor de werkwijze met vrijwilligers die ouders wekelijks ondersteunen bij hun alledaagse opvoedvragen. Met de vrijwilliger is het netwerk van ouders tijdelijk uitgebreid. De vrijwilliger stimuleert het leggen en versterken van contacten met anderen en leert ouders gebruik te maken van voorzieningen in de wijk.

Eerdere en voorlopige erkenningen zijn hiermee formeel bekrachtigd.

Meer info op de Landelijke Steunpunt website.