Deventer

Steun bij Verlies en Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, soms meer dan je hebt. Een vrijwilliger van Steun Bij Rouw helpt en toont begrip.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij verlies en rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Naast deze ondersteuning vinden er ook wandelingen plaats voor mensen die te maken hebben gehad met een verlies. Vijf tot zes keer per jaar wordt op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een bijeenkomst georganiseerd, waarbij ongeveer een uur wordt gewandeld aan de rand van Deventer. Ontvangst en afsluiting met koffie/thee. Kijk ook op onze flyer:  Humanitas_Rouwwandeling_flyer_8 juli_2018.pdf