Deventer

Steun bij verlies en rouw

Rouwen kost veel energie, soms meer dan je hebt. Een vrijwilliger van Steun bij verlies en rouw helpt en toont begrip.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. En dan is het fijn om erover te kunnen praten. Maar ook andere soorten verlies kunnen leiden tot rouw. Denk aan het verlies van een relatie, een baan, werkomgeving, woonomgeving, vriendschap(pen), hoop of gezondheid.

Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij verlies en rouw helpt en toont begrip. Dit is voor deelnemers geheel kosteloos.

Met betrokkenheid en aandacht zal de vrijwilliger naar je luisteren. De herkenning, erkenning en steun bieden vaak troost. Het is wel de bedoeling dat je het stuur over je eigen leven (en rouw) weer helemaal zelf in handen krijgt.

De vrijwilligers van Humanitas zijn betrokken, voor dit werk opgeleid en vaak ook ervaringsdeskundig. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en gaat uiteraard altijd vertrouwelijk om met alles wat je vertelt. 

Naast deze individuele ondersteuning vinden er ook andere activiteiten plaats, namelijk:

- Rouwwandelingen

Samen wandelen voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw.

Vier keer per jaar, op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, is er een bijeenkomst in Hotel Gaia, Schapenzandweg 3, 7431 PZ Diepenveen. Er wordt ongeveer een uur gewandeld aan de rand van Deventer.

Ontvangst en afsluiting met koffie/thee. Deelname kost € 2,00 per keer. Zie de flyer hieronder voor meer informatie over de wandeling. Opgeven doe je door een mail te sturen naar rouwwandelinghumanitas@outlook.com.

De eerstvolgende rouwwandeling is op 16 december 2018. Data voor 2019 volgen binnenkort.

Kijk ook op onze flyer: Humanitas_Rouwwandeling_flyer_23_sept_2018.pdf 

Rouwcafé:

Samenzijn en delen met anderen, in huiskamersfeer, voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw. Maandelijks organiseren we deze bijeenkomst in 'Bij de Halte', Zwolseweg 190a, 7412 AT Deventer.

Toegang is vrij (vooraf opgeven niet nodig), wel vragen we € 0,50 per kopje koffie / thee. Zie de flyer hieronder voor meer informatie over het café. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen (gegevens staan rechts op de pagina).

Het rouwcafé vindt in 2018 plaats op 10 september, 8 oktober, 19 november en 17 december van 20.00 - 22.00 uur. Data voor 2019 volgen binnenkort.

 Kijk op onze flyer: Verlies_Rouwcafe_flyer_2018

Voor meer info zie: https://www.facebook.com/Humanitasdeventer0570