Humanitas  Match&Connect

Maatjesproject voor jonge nieuwkomers

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan?  Maar lukt het je nog niet om contacten te leggen of je weet niet goed hoe? 

Maatjes trekken samen met jou, als nieuwkomer vanaf 12 jaar of nieuwkomersgezin, op om je wegwijs te maken in Deventer, je te helpen Nederlanders beter te leren kennen en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur. Zo sta je er niet alleen voor. Dit project komt in samenwerking met de stichting Present tot stand.

Ben je een nieuwkomer of nieuwkomersgezin en geïnteresseerd? Neem dan contact op met Petra de Vries of Anna Claudia Wellner!

Met onderstaande links kun je je interesse kenbaar maken:

stichtingpresent.nl/deventer/aanmelden-jongerenmaatje/

stichtingpresent.nl/deventer/matchconnect/aanmelden-match-connect-statushouder/

stichtingpresent.nl/deventer/aanmelden-maatjes

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Trainingsdata 2021 voor nieuwe vrijwilligers:

De nieuwe trainingsdata zijn bekend. Op donderdag 26 aug, woensdag 1 en donderdag 9 sept. geven wij een nieuwe trainingsronde voor vrijwilligers die gekoppeld willen worden met een nieuwkomer in Deventer. De avond start om 19u met koffie en thee en om 19.15u starten we met de training tot 21.15u. We hopen elkaar weer face to face te kunnen ontmoeten aan de H.G. Gooszenstraat 10 in het Rode Kruis gebouw. Anders zal de training online plaats vinden. Tot dan!

Achtergrond Match & Connect
Veel nieuwkomers in Deventer, of ze nu met of zonder familie naar Nederland gekomen zijn, missen contacten met plaatsgenoten. Het hebben van vriendschappelijke contacten en optrekken met ‘gewone’ Deventenaren kan een grote bijdrage leveren aan het zich thuis voelen van deze jongeren en hun gezinnen. Match & Connect, een initiatief van Stichting Present Deventer en de afdeling Deventer van Humanitas, gaat nieuwkomers en nieuwkomersgezinnen koppelen aan Deventer maatjes en maatjesgezinnen. Zo kunnen we gezamenlijk bijdragen aan een stabiele basis voor een goede toekomst voor hen in Deventer en Nederland.

Start project eind 2017 
Eind 2017 startte het project Match & Connect, met een informatie-avond in de Latijnse School. Na afloop van de avond kon men zich aanmelden, waar enthousiast gebruik van werd gemaakt. Wat een enthousiasme en sympathie proefden we voor dit nieuwe project! In januari/februari 2018 heeft de eerste trainingsronde van maatjes en maatjesgezinnen plaatsgevonden en inmiddels zijn er al heel veel mooie matches gemaakt. Benieuwd naar een ervaringsverhaal? Kijk dan op: stichtingpresent.nl/deventer/matchconnect/verhaal-remke-hayma/