Home-Start 25 jaar in Nederland

Home-Start viert 25-jarig jubileumfeest met de feestslingeractie!

Home-Start bestaat 25 jaar in Nederland. In dit jubileumjaar vragen we aandacht voor de gezinnen die door onze coördinatoren en vrijwilligers vanuit Humanitas Deventer Home-Start worden ondersteund bij de lichte, alledaagse vragen over de opvoeding van hun kinderen.

Een jaar lang, van de Week van de Opvoeding in oktober 2018 tot en met de Week van de Opvoeding 2019, stellen we thema’s aan de orde die we veel tegenkomen in gezinnen: eenzaamheid, sociaal isolement en overbelasting. Tijdens ons jubileum willen we de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren delen. We dragen dit actief uit op symposia en in workshops en publiceren resultaten op onze website.

Het versterken van sociale netwerken van gezinnen werkt preventief en Home-Start is zo’n programma dat hierin een rol kan vervullen. Luister naar het interview van RTV Oost: goedemorgen Stedendriehoek met onze coördinator Petri van Mulekom: 

https://www.deventerrtv.nl/goedemorgen-stedendriehoek-hulp-en-respect-voor-ouders-moeilijk-opvoedbare-kinderen/

We zetten het jubileumjaar ook in op verbinden. Zo willen we het jubileum samen vieren. Ook met de ouders en hun kinderen. Door het hele land houden we op Home-Start locaties een Home-Start feestslingeractie.

Kijk ook op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/DeventerHumanitas/

en op de website van de Deventer Post: https://www.deventerpost.nl/reader/49893#p=18

Terug naar het nieuwsoverzicht